Delo s slikami

1. Predstavitev orodja za delo s slikami

Orodje-delo-s-slikami-skica

  1. Premikanje slike po predlogi ovitka za telefon v različne smeri
  2. Postavitev slike v sredinsko pozicijo glede na predlogo ovitka
  3. Pomanjšaj sliko
  4. Povečaj sliko
  5. Zavrti sliko v levo za 45 stopinj
  6. Zavrti sliko v desno za 45 stopinj

2. Povečevanje/pomanjševanje slike na predlogi ovitka

Sliko lahko povečujemo oz. pomanjšujemo tudi tako, da primemo enega od skrajnih robov slike in ga premikamo stran oz. proti centru slike. Slika se vedno povečuje oz. pomanjšuje tako da ohranja pravilno razmerje stranic in ne popači slike.

Povecevanje-slik-Skica

3. Razvrščanje in brisanje dodanih slik

Dodano sliko lahko kadarkoli izbrišeš iz predloge za ovitek telefona, ki jo oblikuješ s klikom na gumb – X (1) v seznamu dodanih elementov. Seznam dodanih elementov (slik in teksta) se nahaja na desni strani, tik pod orodjem za delo s slikami.

Brisanje-slik-skica

 

V primeru da si si na predlogo dodal več slik, lahko urejaš vrstni red (zgoraj/spodaj) slik tako da klikneš na gumb – puščici (2), povlečeš na željeno pozicijo in spustiš po principu “povleci in spusti (Drag & Drop).

Vrstni-red-elementov-skica

4. Zaščita pred uporabo premajhnih slik

Aplikacija ima vgrajeno tudi preverjanje zadostne velikosti (resolucije) dodane slike. Preverjanje poteka ob vsaki povečavi oz. pomanjšavi slike na predlogi. V primeru, da kakovost slike ne ustreza boste o tem opozorjeni kot je prikazano na spodnji sliki (1).

V primeru, da spregledaš opozorilo, ob samem oblikovanju, te bo aplikacija na premajhno sliko opozorila, ko boš želel oblikovan ovitek dodati v košarico (2).

Premajhna-slika-skica