Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot – UPB2).

Lastnik in upravljalec spletne trgovine printboutiq.com je podjetje JAK d.o.o., Uraničeva ulica 7, 1000 Ljubljana
Pred uporabo Spletne trgovine printboutiq.com mora obiskovalec oz. uporabnik pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Predpostavlja se, da se uporabnik z uporabo te spletne strani s splošnimi pogoji strinja. V primeru, da se s pogoji ne strinja, uporabnika prosimo, da spletno stran zapusti.

Opredelitev pojmov

 • prodajalec/upravitelj je podjetje JAK d.o.o., Uraničeva ulica 7, 1000 Ljubljana
 • obiskovalec spletne trgovine printboutiq.com je neregistriran uporabnik, ki si izdelke v Spletni trgovini printboutiq.com le ogleduje
 • uporabnik spletne strani je obiskovalec, ki se strinja s Splošnimi pogoji in opravi postopek registracije, pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima se prijavi ob obisku Spletne trgovine printboutiq.com
 • kupec je registrirani uporabnik, ki je opravil nakup v Spletni trgovini printboutiq.com
 • Spletna trgovina printboutiq.com je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

Spoštujte avtorske pravice

Spletna trgovina printboutiq.com vam omogoča izdelavo lastnih unikatnih oblikovalskih rešitev. Pri slikah, ki jih uporabljate za izdelavo lastnih unikatnih oblikovalskih rešitev poskrbite da imate avtorske pravice za vse slikovne materiale, ki jih uporabite. Spletna trgovina printboutiq.com v nobenem primeru ni odgovorna za pridobivanje in preverjanje avtorskih pravic slikovnega materiala. Spoštujte avtorje.

Registracija uporabnika

Vsak obiskovalec Spletne trgovine printboutiq.com si lahko ogleduje izdelke in cene brez registracije. Za možnost nakupa je potrebna registracija, ki je brezplačna in uporabnika ne obvezuje k nakupu.
Vsak registrirani uporabnik z registracijo pridobi svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je zaupno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan posredovati verodostojne podatke ter varovati svoje uporabniško ime in geslo tako, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oz. oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
JAK d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Postopek nakupa

 1. NAROČILO ODDANO: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je oddal naročilo, oziroma da je njegovo naročilo v sistemu Spletne trgovine printboutiq.com na strani prodajalca evidentirano kot  sprejeto. Od tega trenutka dalje ima kupec možnost v roku ene ure preklicati naročilo.
  Kupcu so na spletni strani prodajalca vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila, v razdelku Moj račun. Prodajalec naročilo pregleda,  za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave lahko pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 2. NAROČILO V OBDELAVI: V roku najkasneje dveh delovnih dni ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da poklice uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom “V obdelavi” nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.
 3. NAROČILO ZAKLJUČENO: Prodajalec v dogovorjenem roku blago in originalni račun pripravi za pošiljanje, o čemer  preko elektronskega sporočila obvesti kupca. To elektronsko sporočilo vsebuje tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom..
  Ko naročilo dobi status ZAKLJUČENO, kupec prejme po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo zaključeno, z vsemi zgoraj navedenimi podatki.

Izvedba ali preklic naročila

Prodajalec bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo prejetih naročil, pričel v najkrajšem možnem času. O prejemu vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.
V kolikor želite naročilo preklicati, nas o tem obvestite preko e-pošte na naslov info@printboutiq.si v roku ene ure od oddaje naročila. Navedite tudi številko naročila, ki ga preklicujete.

Sklepanje in arhiviranje pogodbe

Prodajna pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Arhiviranje pogodbe:
Sklenjene pogodbe se v elektronski obliki arhivirajo na sedežu podjetja JAK d.o.o. v Ljubljani, Uraničeva ulica 7, 1000 Ljubljana.Kupec lahko kopijo pogodbe pridobi z zahtevo, ki jo po elektronski pošti pošlje na naslov: info@printboutiq.com. Navesti mora znesek nakupa, datum nakupa in po možnosti izdelke, ki se nanašajo na predmetni račun.

Odstop od pogodbe:
Vsi artikli v naši spletni trgovini so izdelani po natančnih navodilih posameznega kupca in prilagojeni njihovim osebnim potrebam. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo, zato skladno z določbami Zakona o varstvu potrošnikov kupec (ZVPot-UPB2 43.č člen) nima pravice do odstopa od pogodbe.

Garancija

Ponujamo vam 100% garancijo na zadovoljstvo. V kolikor s kvaliteto naše storitve ne boste zadovoljni, nam lahko izdelek vrnete v roku 7 dni, mi pa vam bomo vrnili kupnino.
Stremimo k tem da vam izdobavimo naročen unikaten izdelek s katerim boste 100% zadovoljni.

Stvarne napake

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Kupec ima možnost prijaviti in uveljavljati svoje pravice iz tega naslova, če meni, da kupljeni izdelki ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet ter v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določata Zakon o varstvu potrošnikov in Spletna trgovina printboutiq.com in o tem pravilno ter v zakonitem roku obvesti.

V tem primeru lahko kupec zahteva, da:

 • se napaka na izdelku odpravi ali
 • se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • se izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • se vrne plačani znesek.

V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, prodajalec zahtevi ugodi v roku osmih dni. V nasprotnem primeru prodajalec v roku osmih dni po prevzemu izdelka na sedežu upravitelja JAK d.o.o.,  Uraničeva ulica 7, 1000 Ljubljana, pisno obvesti kupca, da je napaka sporna. Če je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, se kupcu po zaključku postopka izdelek vrne v enakem stanju, kot je bil prevzet.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina printboutiq.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Komunikacija

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina printboutiq.com se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Spletna trgovina printboutiq.com bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Avtorske pravice

Objavljene vsebine in tehnologije so last podjetja printboutiq.com Med avtorska dela sodijo predvsem vsi deli programske kode, vsa programska arhitekura in inženiring, grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja JAK d.o.o. je prepovedano.
Dobavitelj ali uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje podjetju JAK d.o.o. ter vsem ostalim ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij portala ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Če na tej strani niste našli ustreznega pojasnila, vprašanje posredujte na naslov info@printboutiq.com

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina printboutiq.com se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih straneh.
Čeprav se Spletna trgovina printboutiq.com trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina printboutiq.com in njen upravitelj spoštujeta veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti info@printboutiq.com. Kontaktna oseba za morebitne pritožbe oz. spore je g. Matjaž Kunc.
Prodajalec bo v čim krajšem času potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.
Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru je za reševanje spora pristojno sodišče.