Pred dnevi sem prek Facebooka dobil sporočilo, ki me je najprej kar nekoliko pogrelo. Da boste lažje razumeli, vam ga prenašam v celoti:

facebook sporočilo

Hmmm, torej, nekdo, ki si lahko privošči najnovejši pametni telefon najvišjega cenovnega razreda, nima 19,99 EUR za ovitek za Samsung galaxy S7 edge, s katerim bi ga zaščitil? Po kratki debati o tem, kdo potrebuje pomoč in kdo bi lahko komu kaj “šenkal”, mi je predlagal: on plača 20 EUR, mi pa naj 1 cent namenimo eni od dobrodelnih ustanov. Takrat pa mi je na pamet padla druga, še boljša ideja …

Vsak teden na radiu Val 202 poslušam zgodbe projekta Botrstvo. Zgodbe, ki jih pri nas ne bi smelo biti in ob katerih bi moralo biti najbolj sram našo državo, me pogosto pripravijo do tega, da prispevam 5 EUR s preprostim sms sporočilom »BOTER5« na številko 1919.

Pa sem ga izzval in mu predlagal, naj pošlje štiri sms sporočila z geslom BOTER5 na 1919, jaz pa mu v zameno za njegovo donacijo 20 EUR pošljem ovitek za telefon. Brezplačno. In glej ga zlomka! V manj kot minuti sem dobil sporočilo z zajemom slike z zaslona njegovega telefona, na katerem so bila 4 poslana gesla BOTER5. Lahko si mislite, da sem bil na moč presenečen in zelo zadovoljen.

Boterstvo sporočila

Zgodba z ovitkom mi je dala misliti. V Sloveniji ljudje premoremo dovolj empatije, znamo se odzvati na stisko soljudi, še posebej otrok. Potrebujemo le nekaj spodbude in projekt, ki mu lahko zaupamo. Zdaj že nekaj časa razmišljam, kako bi lahko naše podjetje dejavneje pristopilo k projektu Botrstvo? Bi bili ljudje pripravljeni kupiti ovitke za telefone z motivi Botrstva, če bi šel ves zaslužek od »ovitkov za Botrstvo« temu čudovitemu projektu?

Upam, da do jeseni skupaj z nekaj prijatelji in ZPM Ljubljana Moste Polje najdemo najboljšo rešitev, medtem pa lahko vsak od vas, ki si je vzel čas in prebral ta zapis, pošlje sms sporočilo z geslom BOTER5 na 1919. Fajn občutek je, boste videli 😉

Hvala v imenu otrok, ki jim pomagate za boljši jutri!